nieuws

Uitgaansevenement Unitelife promotie voor hippe Amsterdamse clubs

Horeca

De 22 Amsterdamse clubs die afgelopen weekeinde meededen aan Unitelife hebben vrijwel allemaal volle zalen getrokken. Een kleine 30.000 mensen kwamen naar schatting van de organisatie op het uitgaansevenement af. Het idee om met hetzelfde entreebewijs op vrijdag- en zaterdagavond een kijkje te nemen in verschillende hippe uitgaansgelegenheden, leverde enthousiaste reacties op.

Dat zei initiatiefnemer Erik Arens van Om de Haverklap Produkties zondag. Volgens hem was de zaterdagavond beduidend drukker dan de vrijdag, toen de opkomst in sommige clubs nog wat tegenviel. Vooral Escape, Panama, Rain, Hotel Arena, The Zebra en Marcanti-Kingdom trokken volgens Arens veel publiek.
<,br>Het evenement verliep vrijwel vlekkeloos, constateert de initiatiefnemer. ,,Het publiek was heel relaxed, er was een groot gevoel van saamhorigheid tussen de clubs en de sfeer was top.” Arens denkt dat dit weekeinde zeker heeft bijgedragen aan een imagoverbetering van de clubs. ,,We zijn er nog niet, maar de reacties zijn erg positief.”

Unitelife had dit weekeinde een bijzondere samenwerking met taxibedrijf TCA die het publiek voor 2,50 euro van de ene naar de andere club bracht. Volgens Arens verliep dit goed, op wat incidentjes met sommige taxi’s na die mensen niet wilden meenemen of hogere bedragen vroegen dan de bedoeling was.

Het idee dat iedereen met een polsbandje van Unitelife overal naar binnen mocht, mits ze zich aan de regels hielden, leek vrijdagavond even mis te gaan bij de hippe club Jimmy Woo. Tegen de afspraken in gold daar toch wel een streng deurbeleid waardoor veel mensen niet naar binnen konden. Na ingrijpen van de organisatie verliep het deurbeleid wat soepeler, aldus Arens.

Unitelife vloeit voort uit het feit dat Amsterdamse clubs het de afgelopen tijd niet makkelijk hebben gehad. Strenge regels omtrent overlast en vergunningen, een slechte economie en concurrentie van andere steden waren de uitbaters een doorn in het oog. Het is de bedoeling dat Unitelife een vervolg krijgt. Vermoedelijk vindt het evenement volgend jaar plaats in mei.

Reageer op dit artikel