Uitreiking Michelinsterren tijdens EFFF in Maastricht

Uitreiking Michelinsterren tijdens EFFF in Maastricht

De bekendmaking van de nieuwe Michelinsterren gaat net als in januari ook begin volgend jaar weer plaatsvinden tijdens de vakbeurs EFFF in Maastricht. Op 24 januari maakt Michelin de mutaties voor de Benelux bekend op de openingsdag van de European Fine Food Fair. Dat maakte KHN-man Leo van Eeghem bekend vanaf zijn vakantieadres in Italië.

Daarmee is de kogel door de kerk. Lange tijd was er onduidelijkheid over de plaats van handeling van de jaarlijkse sterverdeling. Vooral vanuit België kwamen kritieken over de plaats van handeling. Ondanks dat de Michelingids dit jaar in België honderd jaar bestaat, koos de organisatie voor Maastricht. Opvallend is dan ook dat voor de tweede maal achtereen de uitreiking plaatsvindt in de Zuid-Limburgse stad. Het 100-jarig bestaan van Michelin in Nederland zal daarbij een belangrijke rol hebben gespeeld.

‘De toezegging ligt er’, aldus Van Eeghem, voorzitter van de afdeling Restaurant bij KHN en mede-initiatiefnemer om de ‘sterrenbijeenkomst’ te organiseren. ‘Er is een wisseling van de wacht bij Michelin. In april hebben we samen met MECC-directeur Eric Rosier en Jo Cortenraedt van het blad Chapeau gesproken met de toenmalige baas van Michelin Derek Brown. Ze waren erg tevreden over de aanpak van afgelopen keer. Brown heeft de toezegging gedaan weer naar Maastricht te komen. Het lijkt me logisch dat zijn beslissing wordt overgenomen door zijn vervanger Jean-Luc Naret.’

Van Eeghem verklapte verder dat in 2006 de uitreiking in Brussel is, waarbij een satellietverbinding met Maastricht de bezoekers op de EFFF direct op de hoogte brengt van de mutatie. Daarna volgt een evaluatiemoment. De kans is volgens Van Eeghem groot dat Maastricht en Brussel vanaf 2007 elkaar afwisselen..