nieuws

US Foodservice verkocht aan durfkapitalisten

Horeca

De Amerikaanse horeca- en cateringleverancier van Ahold, US Foodservice, is verkocht. Twee durfkapitalisten nemen het bedrijf over. De Amerikaanse investeringsmaatschappijen Clayton, Dubilier & Rice en KKR betalen 5,22 miljard euro voor de onderneming.

US Foodservice verkocht aan durfkapitalisten

Dat liet Ahold woensdag weten. US Foodservice is de op één na grootste leverancier van voedingsmiddelen aan onder meer restaurants, ziekenhuizen en hotels in de Verenigde Staten.

De verkoop wordt op 19 juni in een buitengewone vergadering voorgelegd aan de aandeelhouders. Daarna wordt de overname naar verwachting in de tweede helft van het jaar afgerond.

US Foodservice was vorig jaar goed voor een omzet van omgerekend 15 miljard euro op een totale omzet van 44,5 miljard euro voor het hele concern. Het bedrijf toont te weinig overlap met de supermarkten van Ahold in de Verenigde Staten. Daarom besloot het Nederlandse concern in november de dochter in de etalage te zetten.

Ahold kocht de Amerikaanse onderneming in 2000 voor omgerekend 3,6 miljard euro. In 2003 kwam het bedrijf in het nieuws vanwege grootschalige boekhoudfraude. In 2005 trof Ahold een schikking van 1,1 miljard dollar met beleggers over de gevolgen van de boekhoudfraude.

Reageer op dit artikel