Utrechtse horeca heeft moederskindje

De binnenstad van Utrecht krijgt er begin november een nieuw horecaconcept bij. In een monumentaal pand aan Voor Clarenburg zijn straks twee restaurants, een traiteur, vergaderruimtes en een kookwinkel en -studio in één pand te vinden. De zaak is getooid met de naam 'Mammoni', Italiaans voor moederskindje.

Initiatiefnemer Jan van der Grift over de opvallende naam: ‘De Italiaanse keuken is een belangrijke factor in ons bedrijf. En moederskindje slaat op de Italiaanse man die vaak tot op z’n veertigste nog bij moeder thuis woont. Die kookt voor hem, liefkoost hem en laat hem vrij. Dat kan de gast bij ons ook verwachten.’

Mammoni wil een link leggen tussen (het gemak van) de detailhandel en (de gastvrijheid van) de horeca. Van der Grift: ‘Het principe is ‘what you see is what you get’. De maaltijden, pesto’s, tapenades, wijnen en waters die wij serveren, zijn bij ons ook voor gebruik thuis te koop. Datzelfde geldt voor het glaswerk, het servies, de potten en de pannen.’

Uiteindelijk zal de exploitatie plaatsvinden op drie etages. Eerst wordt op de parterre gestart met een lunchrestaurant, een traiteur en een kookwinkel. Eind dit jaar zullen op de twee bovenliggende etages een kookstudio, een huiskamerrestaurant en vergaderruimtes worden geopend. Binnenkort starten ook de cateringactiviteiten.