nieuws

Vakantiewerkers kiezen voor horeca

Horeca

De meeste jongeren die vakantiewerk gaan doen, kiezen voor de horeca. De horeca wordt op ruime afstand gevolgd door administratief werk, werken in een winkel en babysitten.

Vakantiewerkers kiezen voor horeca

Productiewerk in een fabriek en het werken in een callcenter zijn onder de vakantiewerkers het minst favoriet, blijkt uit het Zomerbanen Onderzoek 2007 van Randstad. 500 jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 25 jaar zijn daarvoor ondervraagd.

Geld verdienen is voor 78 procent de belangrijkste reden om te werken in de zomermaanden. Het opdoen van werkervaring is voor 54 procent de leukste bijkomstigheid, terwijl 49 procent vooral plezier wil hebben in een zomerbaantje.

Uit het onderzoek blijkt verder dat het merendeel van de jongeren het belangrijk vindt om het vakantiegeld of een deel daarvan te sparen. Dit is nieuw ten opzichte van een vorig jaar gehouden onderzoek. Toen gaf de jeugd het geld vooral uit aan uitgaan, vakantie en kleding.

Reageer op dit artikel