nieuws

Vakbonden zoeken toenadering in cao-conflict

Horeca

FNV Horecabond wil nog deze zomer een document overhandigen aan Koninklijk Horeca Nederland (KHN) waarin reacties van de leden van de vakbond staan op het idee om met onderscheidende arbeidsvoorwaarden te komen. Collega-vakbond CNV lanceerde enkele weken geleden al een plan met een zogeheten ‘poencontract’.

Vakbonden zoeken toenadering in cao-conflict

Daarmee lijken de vakbonden voor een voorzichtige toenadering te zoeken in het slepende horecaconflict over de cao, zo meldt Het Financieele Dagblad. ‘Als we de reacties van de leden hebben verkregen, maken we daar een document van. Voor de zomer willen we daarmee naar KHN’, aldus voorzitter Ben Francooy van de FNV-bond.

Uit recent onderzoek van de FNV kwam naar voren dat werknemers in de horeca geen bezwaar meer hebben tegen onderscheidende arbeidsvoorwaarden voor de vaste, professionele krachten en het tijdelijk personeel zoals werkstudenten. Ook is er een voorkeur voor een basis-cao. Horecabedrijven kunnen hierbij extra afspraken maken op individueel niveau.

KHN laat weten verheugd te zijn op de ontwikkelingen in het FNV- en CNV-kamp. De branchevereniging laat verder weten dat er geen gesprekken plaatsvinden achter de schermen. KHN houdt vast aan de huidige cao. Volgens KHN kunnen de nieuwe plannen bespreekbaar worden tijdens de voorbereiding op de volgende cao in 2008.

Reageer op dit artikel