nieuws

Valkenburg loopt toeristische trekker mis

Horeca

De toeristische gemeente Valkenburg heeft niet het wereldkampioenschap wielrennen 2008 gekregen. Daarmee loopt de gemeente een enorme toeloop aan mensen mis. Voor hotels en andere horecazaken is het een flinke teleurstelling.

Gisteren besloot de internationale wielrenunie UCI dat het WK in 2008 plaatsvindt in de Italiaanse stad Varese. Lange tijd hoopte Valkenburg op de organisatie van het wielerevenement en was bereid hiervoor 2,3 miljoen euro te betalen.

Valkenburg was al vier keer eerder organisator van het WK: in 1938, 1948, 1979 en 1998. Wel is de gemeente nog in de race om etappeplaats te worden van de wereldberoemde Tour de France. De organisatie van deze wedstrijd maakt op 27 oktober het routeschema voor volgend jaar bekend.

Reageer op dit artikel