nieuws

Van aspergesteker tot koningin

Horeca

Jesse Janssen is uitgeroepen tot Aspergekoningin 2006. De 19-jarige uit Lottum afkomstige Janssen is geen onbekende voor het culinaire product. Tot voor kort zwoegde ze zelf op het land om het ‘witte goud’ uit de grond te steken.

Van aspergesteker tot koningin

Janssen werd gekozen tijdens de aspergecruise over de Maas. De cruise is een initiatief van de Stichting Dubbel A uit Venlo. Deze organisatie roept jaarlijks de aspergekoningin van het jaar uit. Het gaat om een symbolische functie waarmee ze bij veel promotieactiviteiten rondom de asperge aanwezig is.

Later deze maand op 13 april wordt het officiële aspergeseizoen geopend. Dat gebeurt op Texel, in Grand Hotel Opduin in De Koog. Over de kwaliteit van de asperge is vooralsnog niets te zeggen. ‘Het is nog te koud. Het moet 12 tot 15 graden zijn om goed te groeien’, aldus Ester Hendrix van Stichting Dubbel A.

Meer weten over asperges? Bekijk dan hier recepten, kooptips en bewaartips.

Reageer op dit artikel