nieuws

Van den Ende wil entertainmentdorp met horeca

Horeca

Theater, werken, winkelen, eten, drinken, studeren en consumeren in de directe omgeving. Theaterproducent Joop van den Ende is samen met vastgoedontwikkelaar Trimp & Van Tartwijk een nieuw, uniek bedrijf gestart. Het nieuwe project bevat behoorlijk wat horeca.

Van den Ende wil entertainmentdorp met horeca

Beide partners ondertekenden woensdag het contract voor de onderneming die de naam Living City Property Performance krijgt. Het bedrijf heeft in eerste instantie zijn ogen gericht op de Zuidas, een prestigieus bouwproject in het zuiden van Amsterdam. Het bedrijf heeft een gebied van 120.000 vierkante meter ter beschikking, liet Van den Ende weten.

Hier komt een omvangrijk musicaltheater, dat evenals het Circustheater in Scheveningen zo’n 800.000 bezoekers per jaar moet trekken. Het futuristisch uitziende theater moet 53 meter hoog worden en biedt 1925 zitplaatsen.

In het gebied komt een gevarieerd aanbod van winkels en horecazaken. Het is de bedoeling dat die zowel aantrekkelijk zijn voor het theaterpubliek, de scholieren, bezoekers van de RAI en mensen die in kantoren in de omgeving werken. Ook de ROC-school met 5000 leerlingen wordt nauw betrokken bij het omvangrijke project, dat eind 2008, begin 2009 klaar moet zijn.

De locatie is goed bereikbaar, doordat die iets buiten de stad langs de A10 ligt en er een treinstation voor de deur is. Van den Ende verwacht dat de theateromgeving zo’n 1,2 tot 1,5 miljoen mensen per jaar zal trekken. Over de kosten wilde Van den Ende niets kwijt.

In de toekomst wil het bedrijf zich ook gaan richten op Europa en misschien wel daarbuiten. ‘Ik zie in ons samenwerkingsverband enorme mogelijkheden van live entertainment vastgoedprojecten in binnen- en buitenland.’

Reageer op dit artikel