nieuws

Van der Kroft is nu absolute top

Horeca

Michel van der Kroft behoort definitief bij de absolute toppers uit het vak. De chef-kok van Mangerie De Kersentuin in Amsterdam is geïnaugureerd als SVH Meesterkok. Hij legde met succes de meesterproef af.

Van der Kroft is nu absolute top

Van der Kroft ontving de versierselen die horen bij de titel uit handen van inaugurator Constant Fonk. De nieuwe SVH Meesterkok dankte in een emotioneel slotwoord de aanwezige leermeesters en directies van de bedrijven waar hij zich heeft kunnen ontwikkelen tot topkok. De kersverse meesterkok organiseerde een proeverij waarbij enkele leveranciers hun topproducten presenteerden.

Directeur Ben Rijgersberg van het Horeca Branche Instituut (HBI) onderstreepte in het verslag van de meesterproef dat de titel uitsluitend is weggelegd voor de absolute top. ‘Sinds de overgang in 1994 van het examen naar de meesterkokproef in eigen bedrijf hebben slechts twintig kandidaten de proef met succes afgelegd’, aldus Rijgersberg, die voor het laatst zijn handtekening zette onder het diploma. Rijgersberg verlaat binnenkort HBI.

Reageer op dit artikel