nieuws

Van der Most breekt met Heineken

Horeca

Hennie van der Most heeft zijn contract met Heineken niet verlengd. De eigenaar van diverse restaurants en pretparken kan zich niet meer vinden in het gevoerde beleid van de bierreus. Van der Most heeft inmiddels een contract getekend met één van de grootste concurrenten van Heineken.

Van der Most breekt met Heineken

‘Heineken gaat steeds meer voor een “global position”, waarbij het bedrijf alle kaarten zet op overnames waar ook ter wereld. De binnenlandse markt wordt daarbij van ondergeschikt belang geacht. Althans, zo ervaar ik het’, aldus Van der Most in een radio-interview met RTV Oost, zo meldt Het Slijtersvakblad Online.

Van der Most nam bij Heineken jaarlijks een slordige 800.000 liter bier af. Hij heeft nu een exclusief leveringscontract getekend met De Grolsche Bierbrouwerij in het Overijsselse Boekelo. Van der Most is één van de meest spraakmakende horecaondernemers van het land en bezet met een jaaromzet van 61 miljoen euro de achttiende plaats in de Misset Horeca Top-100.

Reageer op dit artikel