nieuws

Van der Most helpt politiek met groot banenplan

Horeca

Hennie van der Most is de politiek te hulp geschoten met een banenplan. De markante ondernemer met veel horeca-activiteiten wil met een omvangrijk plan de werkloosheid in ons land terugdringen. Most werkt nauw samen met de VVD.

Van der Most helpt politiek met groot banenplan

Van der Most wil met het plan ‘de tweedeling in onze maatschappij tussen werkenden en werkzoekenden voor een groot deel elimineren’, meldt Het Financieele Dagblad.

De eigenaar van onder meer Kernwasser Wunderland Kalkar wil met de door opgerichte ondernemersclub DGA Network en de VVD honderden directeuren van grote bedrijven mobiliseren om hun vacatures in kaart te brengen. Het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) zoekt daar vervolgens passende kandidaten bij.

Door deze gestuurde aanpak worden werklozen gehopen. Ze hoeven eenvoudigweg geen tijd te steken in het schrijven van sollicitatiebrieven.

De door CWI geselecteerde kandidaten kunnen met behoud van hun uitkering werken in een DGA Network-bedrijf. Ze krijgen een vergoeding voor reiskosten, passende werkkleding en andere werkgerelateerde uitgaven. Mocht de werkzoekende bij de werkgever in de smaak vallen, dan wordt zijn ‘superstage’ omgezet in een contract.

Zie ook

Reageer op dit artikel