nieuws

Van der Most pompt 30 miljoen euro in nieuw racepark

Horeca

De spectaculaire horecaondernemer Hennie van der Most gaat voor ruim 30 miljoen euro investeren in een nieuwe park, net over de grens bij Emmen. Het nieuwe pretpark in het Duitse Meppen staat volledig in het teken van snelheid.

Van der Most pompt 30 miljoen euro in nieuw racepark

In een voormalige energiecentrale bouwt Van der Most een park met minstens tien racebanen. Bezoekers kunnen met racewagens, motoren en crossauto’s door en over het terrein van de tot 2001 in bedrijf zijnde centrale racen. Van der Most heeft deze week in de VS bijna vijftig fonkelnieuwe dragsters besteld. Hij laat verder op het park een hotel, camping en een indoor-kermis bouwen.

‘Het pretpark voldoet straks aan alle veiligheidsnormen. Met de lokale overheid zijn we nu bezig om de vergunningen rond te krijgen’, aldus Hennie van der Most in De Telegraaf. De Duitse stad Meppen is erg blij met de komst van de spectaculaire horecaondernemer uit Nederland. ‘We leggen meneer Van der Most geen strobreed in de weg’, aldus een woordvoerder van de Duitse gemeente.

Voor Van der Most is dit niet het eerste pretpark in een voormalige energiecentrale op Duitse bodem. In Kalkar toverde hij de kernreactor om tot het bekende familiepretpark Kernwasser Wunderland. Het nieuwe park in Meppen moet in 2007 haar deuren openen.

Reageer op dit artikel