nieuws

Van der Valk Akersloot evacueert hotelgasten na brand

Horeca

De vestiging van de hotel-restaurantketen Van der Valk in Akersloot, nabij Alkmaar, is een paar dagen op slot geweest nadat er afgelopen zondag brand uitbrak. Hierbij raakten vier personeelsleden lichtgewond.

Van der Valk Akersloot evacueert hotelgasten na brand

Honderd hotelgasten zijn ondergebracht bij Van der Valk-bedrijven in Haarlem-Zuid en op Schiphol. Zij moesten worden geëvacueerd omdat het horecabedrijf door het blussen enorme waterschade heeft opgelopen. Het hotel zat daardoor zonder gas en elektriciteit. Ook was het bedrijf telefonisch niet bereikbaar.
Over de materiële schade en de oorzaak van de brand was bij het ter perse gaan van dit blad nog niets duidelijk. Vermoedelijk is het vuur ontstaan in een onbemande liftmachinekamer op de zolderetage.
Volgens eigenaar B. van der Valk heeft het ontruimingsplan goed gewerkt. Naar aanleiding van de nieuwjaarsbrand in Volendam had Van der Valk het rampenplan opnieuw onder de loep genomen. Een half jaar geleden was de laatste rampoefening.

Reageer op dit artikel