nieuws

Van der Valk bouwt hotelflat in Tiel

Horeca

Van der Valk wil de hoogte in. Een nieuw hotel naast het bestaande hotelpand langs de A15 in Tiel moet tien verdiepingen krijgen. Het grootste horecabedrijf van ons land wil nog voor deze zomer de plannen indienen bij de gemeente Tiel.

Van der Valk bouwt hotelflat in Tiel

‘Moderner en strakker. Geen grote dakpartijen meer.’ Dat is wat Gert-Jan Van der Valk in De Gelderlander over de nieuwe plannen kwijt wil. De gemeente zegt open te staan voor de plannen. Hoger bouwen mag volgens de ‘Hoogbouwvisie’ van Tiel, die recent is uitgekomen.

Het idee van Van der Valk om uit te breiden is niet nieuw. Wel nieuw is dat de Valkjes de hoogte in willen. Het moet een compleet nieuw hotel worden, tussen het bestaand Hotel Tiel en de A15. Als het nieuwe gebouw af is, moet een deel van het bestaande hotel verdwijnen.

Met de nieuwbouwplannen breidt Van der Valk het aantal hotelkamers fors uit. Momenteel beschikt Hotel Tiel over 120 kamers. Dat moeten we er driehonderd worden. Ook overweegt Van der Valk het oude zwembad in ere te herstellen. Daarnaast is het idee een casino in het hotel te starten nog niet van de baan.

Alle plannen liggen momenteel op de tekentafel en gaan zeer waarschijnlijk voor de zomer naar de gemeente. Een woordvoerster van de gemeente heeft laten weten open te staan voor de plannen van Van der Valk. ‘De gemeente verleent er medewerking aan, mits het volgens de wet kan.’

Gert-Jan van der Valk kwam in 2002 voor het eerst met plannen voor nieuwbouw, enkele maanden nadat het parkeerdek van Hotel Tiel instortte. In de nasleep van het voorval kreeg het hotelbedrijf veel verwijten. Zo zouden de vergunningen niet in orde zijn geweest en voldeed het parkeerdek niet aan de strenge bouweisen.

Reageer op dit artikel