nieuws

Van der Valk getroffen door acties

Horeca

Alle bedrijven van Van der Valk zijn het mikpunt van nieuwe acties van FNV Horecabond. Bij Van der Valk Zuidbroek moest de politie gisteren ingrijpen en werden actievoerende FNV’ers uit de zaak gezet. Binnenkort is fastfoodreus McDonald’s aan de beurt.

Van der Valk getroffen door acties

De FNV’ers willen met de actie hun onvrede kenbaar maken over de huidige cao. Die is in hun ogen onfatsoenlijk. Deze week en volgende week worden medewerkers van Van der Valk geïnformeerd door de vakbond. Eerst bij vestigingen boven de rivieren en volgende week, wanneer carnaval vergeten is, de zuidelijke bedrijven.

Bij Van der Valk Zuidbroek kwam het tot een treffen tussen het horecabedrijf en actievoerende vakbondsleden. ‘Ze waren blijkbaar op de hoogte van onze komst, want direct begon de receptioniste te bellen. De manager verzocht ons het pand te verlaten, maar wij wilden het personeel informeren. Daarna werd de politie ingeschakeld, die ons sommeerde de zaak te verlaten’, aldus Harry de Wit van FNV Horecabond.

Na Hajé, Bilderberg en AC is Van der Valk de vierde keten die het mikpunt is van de vakbond. De volgende is ook al bekend. Dat wordt niemand minder dan de omvangrijke fastfoodketen McDonald’s. Wanneer McDonald’s FNV’ers over de vloer kan verwachten, wil De Wit niet prijsgeven. ‘Maar het is geen kwestie meer van weken.’

De FNV slaat al geruime tijd stevig op de trom over de in hun ogen slechte cao. Met acties, die onderdeel uitmaken van de campagne Fatsoenlijkehorecacao.nl, hoopt de vakbond weer in onderhandeling te komen om de huidige cao nog dit jaar te vervangen. KHN heeft meerdere malen laten weten hierin niets te zien. De branchevereniging zegt tevreden te zijn over het akkoord dat in de zomer van 2005 werd gesloten.

Reageer op dit artikel