nieuws

Van der Valk wint Toekan-rel

Horeca

De Toekan-reclamezuil mag blijven staan bij het Van der Valk-hotel Goes. De provincie Zeeland streed een jaar lang voor verwijdering van de grote tropische vogel omdat die het landschap zou vervuilen. Gedeputeerde Staten in Zeeland heeft die bewering naar de prullenbak verwezen.

Van der Valk wint Toekan-rel

Dat meldt de Provinciaal Zeeuwse Courant. Gedeputeerde Staten volgt daarmee de uitspraak van de rechter in deze zaak. Die wees de provincie fijntjes op de aanwezigheid van een bedrijventerrein vol reclamezuilen in de directe omgeving van het hotel, alsmede een elektriciteitscentrale in de buurt. De toevoeging van een grote Toekan vormt dan ook geen smet op het landschap, zo oordeelde de rechter.

Dit was voor Gedeputeerde Staten reden om het advies van de provinciale bezwaarschriftencommissie naast zich neer te leggen. Hotel Goes heeft wel toegezegd de toekan op het dak van het hotel te verwijderen. Daartoe krijgen de eigenaren tot 1 april de tijd van de provincie.

Reageer op dit artikel