nieuws

Vandalen teisteren horecazaken

Horeca

Vernielzuchtige jongeren teisteren de horeca. Ruim dertig procent van de horecaondernemers is de afgelopen twee jaar het slachtoffer geworden van vandalisme. De schade loopt in de miljoenen.

Vandalen teisteren horecazaken

Dat meldt De Telegraaf. De cijfers komen uit een onderzoek van het Bedrijfschap Horeca en Catering. Horecaondernemers worden geteisterd met ingegooide ruiten, muren die worden beklad of prullenbakken die in brand worden gestoken. De problemen zijn het grootst in de buurt van winkelcentra.

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) vindt dat het tijd wordt op de vernielzuchtige jongeren hard aan te pakken. ‘Het gaat om meer dan tienduizend bedrijven die in de afgelopen periode schade hebben opgelopen. Vooral in de buurt van winkelcentra is het een groot probleem. Veel mensen voelen zich daardoor onveilig en kiezen ervoor om ergens anders naartoe te gaan’, aldus KHN-directeur Jeu Claes in De Telegraaf.

Claes vervolgt: ‘De politie doet weinig. Maar kleine vergrijpen moeten juist hard worden aangepakt. Op die manier breng je de normen en waarden terug, want het is toch niet meer dan normaal dat je van andermans eigendommen afblijft.’

Uit onderzoek blijkt dat beveiligingscamera’s vandalen afschrikt. Horecazaken waar dergelijke camera’s hangen, hebben aanzienlijk minder last van vernielzuchtige jongeren.

Reageer op dit artikel