nieuws

Veel belangstelling voor vereniging cafébrand

Horeca

Slachtoffers en gedupeerden van de cafébrand in Volendam hebben massaal gereageerd op de oproep lid te worden van een belangenvereniging voor slachtoffers. De vereniging is opgericht om slachtoffers en nabestaanden een stem te geven bij het nemen van onder andere gemeentelijke besluiten die een relatie hebben met de nieuwjaarsbrand.

De leden komen bijeen als een belangrijke beslissing moet worden genomen die de slachtoffers aangaan. Ook maakt de belangenvereniging een internetsite waarop leden met elkaar kunnen communiceren. Via een wachtwoord kunnen slachtoffers privacygevoelige informatie over henzelf opvragen.
Sommige informatie is toegankelijk voor alle leden. ‘Dit kan bijvoorbeeld een reactie zijn van een advocaat op een vraag of een uitnodiging voor een vergadering’, aldus een woordvoerder van de vereniging. Gedeeltelijk is de site ook toegankelijk voor niet-leden. Het Advies en Informatiecentrum (AIC) heeft vorige maand het initiatief genomen tot de oprichting van een belangenvereniging. Deze gaat geheel los van het AIC opereren. ‘We hebben alle slachtoffers en nabestaanden een brief gestuurd waarin staat dat ze voorlopig automatisch lid zijn geworden van de vereniging. We hebben tot nu toe 50 procent van de brieven teruggekregen en zij willen allemaal meedoen.’

Reageer op dit artikel