nieuws

Veel brandwonden door barbecue

Horeca

Ruim 20 procent van de Nederlanders steken hun barbecue nog aan met onveilige brandstoffen als spiritus, brandgel en petroleum. Dat heeft een woordvoerder van de Brandwondenstichting donderdag gezegd.

Verder gebruikt ruim 60 procent van de Nederlanders geen blusmiddelen bij de barbecue. Daarom begint de stichting een actie om het publiek te wijzen op de risico’s van onveilig barbecueën.

Dit soort onbezonnenheid kan volgens de zegsman ernstige brandwonden veroorzaken. Vaak loopt een gezellig avondje uit op een drama, terwijl dat vaak makkelijk te vermijden is. Vooral het opstoken van smeulende kolen met onveilige brandstoffen is erg gevaarlijk, zegt de woordvoerder.

In het Brandwondencentrum in Beverwijk komen naar zijn zeggen vooral ’s zomers veel slachtoffers met steekvlamwonden binnen. ‘Die hebben nooit hun barbecue opgestookt met aanmaakblokjes.’

Reageer op dit artikel