nieuws

Veel Duitsers winkelen in Limburg

Horeca

MAASTRICHT – Duitsers uit de grensstreek met Limburg winkelen veel meer in Nederland dan de Limburgers doen in Duitsland. Duitsers kopen vooral versproducten als brood, vlees, groente en fruit, koffie, thee en verzorgingsartikelen zoals parfum en cosmetica.

Veel Duitsers winkelen in Limburg

Dat blijkt uit een groot internetonderzoek van de Limburgse Kamer van Koophandel waarvan de resultaten woensdag zijn gepresenteerd. De Duitsers uit de regio besteden 659 miljoen euro in Nederland, tegenover 194 miljoen euro die in omgekeerde richting gaat. Vooral de binnensteden van Maastricht en Venlo en het outletcenter in Roermond zijn populair.

Lagere prijzen
Van de Duitsers geeft 84 procent aan wel eens in het buitenland te winkelen. Belgen en Nederlanders doen dat veel minder (respectievelijk 55 en 57 procent). Lagere prijzen zijn de belangrijkste reden voor Duitsers om de grens over te steken, maar ook de koopzondagen die men in Duitsland niet kent en gratis parkeren zijn belangrijke overwegingen.

Reageer op dit artikel