nieuws

Veel horeca in nieuw project Van der Most

Horeca

Vorige week meldde de Twentse ondernemer Hennie van der Most dat hij plannen heeft met een voormalige energiecentrale in de Duitse grensplaats Meppen. Nu is bekend at het gaat om een investering van ruim 20 miljoen euro. De voormalige energiecentrale in de Duitse grensplaats Meppen gaat Van der Most ombouwen tot een reusachtig pretpark. Hij zei vrijdag te rekenen op circa 150.000 bezoekers per jaar uit Nederland en Duitsland. De plannen moeten in drie jaar worden gerealiseerd.

De energiecentrale wordt verbouwd voor talrijke binnen- en buitenativiteiten. Zo komt er onder meer een jetski -en waterskibaan en een duiktoren. De 130 meter hoge koeltoren op de centrale wordt verbouwd tot klimtoren. Die wordt beschilderd met een wereldkaart die als grootste in het Guiness Book of Records moet komen. Verder komt er een kermis in de voormalige energiecentrale.

Op het 60 hectare grote terrein komen verder een hotel, disco, restaurants, camping en saunacomplex. Van der Most heeft nog geen bouwvergunning, maar de gemeente Meppen en de regio Emsland staan achter het project. Wanneer de vernieuwbouw begint is nog niet bekend. Het park biedt straks werk aan circa honderd mensen. Van der Most heeft in het verleden al de voormalige kerncentrale in het Duitse Kalkar omgebouwd tot recreatiepark Kernwasser Wunderland.

Reageer op dit artikel