nieuws

Veel reacties op dood discobaas

Horeca

Personeel en gasten van discotheek Carte Blanche in Weert kunnen nog maar nauwelijks bevatten wat er is gebeurd. Zondagavond werd Daan van Es, eigenaar van Carte Blanche, thuis in Nederweert door overvallers gedood. De reacties op de dood stromen binnen.

Veel reacties op dood discobaas

Zo staat het gastenboek op de website van de populaire discotheek vol met steunbetuigingen van bekenden van het slachtoffer en bezoekers van de discotheek. Van Es liep enkele uren voor zijn dood nog rond in de discotheek. Dat hakt er flink in bij veel discobezoekers.

DJ Reva Geleedst, die zondagavond nog sprak met Van Es, is flink ontdaan. ‘Ik draai al tien jaar geregeld in deze discotheek en ken hem dus al heel lang. Een vreemd gevoel als je kort daarna hoort dat hij door zo’n laffe daad om het leven is gekomen’, aldus de dj in het AD.

Ondanks de trieste gebeurtenis was de dancing maandagavond tijdens carnaval gewoon open. ‘De zaak moet gewoon dóór. We moeten gewoon onze horecaglimlach opzetten. Hoe moeilijk dat na deze ramp ook is. Gelukkig hebben de mensen veel begrip voor onze moeilijke situatie’, aldus een personeelslid.

Maandagavond rond acht uur werd in alle horecazaken in Weert het carnavalfeest stilgelegd voor één minuut stilte ter nagedachtenis van de omgekomen discotheekeigenaar.

Reageer op dit artikel