nieuws

Veel toeristen door late paasdagen

Horeca

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) verwacht tijdens de Paasdagen 50.000 meer buitenlandse toeristen dan vorig jaar. Dat komt voornamelijk doordat Pasen dit jaar laat valt. Ook de activiteiten rond ‘Rembrandt 400’ trekken toeristen aan. Dat zei een woordvoerster van de NBTC maandag.

Veel toeristen door late paasdagen

Het bureau verwacht dat ongeveer 900.000 buitenlanders een kijkje komen nemen in Nederland. Ook 600.000 Nederlanders trekken er tijdens het lange paasweekeinde op uit. Van hen blijven er 400.000 in eigen land en gaan er 200.000 naar het buitenland.

Van de buitenlandse toeristen komt naar schatting 60 procent uit Duitsland, 25 procent uit België en 15 procent uit andere landen, zoals Frankrijk en Groot-Brittannië. De meeste Nederlanders die in eigen land op vakantie gaan, boeken een bungalow.

Buitenlanders verblijven meestal in een hotel. Afhankelijk van het weer zoeken toeristen de campings op. Volgens het NBTC zijn vooral de tour- en stacaravans op de campings populair.

Het strand zullen veel mensen tijdens het paasweekeinde niet opzoeken. Volgens het KNMI is het paaszaterdag vrij redelijk weer, maar kan ’s nachts aardig wat regen vallen. In de loop van eerste paasdag klaart het op. Op beide paasdagen kunnen enkele buien vallen. De temperatuur komt rond de 14 graden te liggen.

Pasen is traditiegetrouw de opening van het toeristische seizoen.

Reageer op dit artikel