nieuws

Veerman beraadt zich op konijnenjacht

Horeca

Minister Veerman van Landbouw bekijkt of de regels voor de konijnenjacht komend jachtseizoen aangepast moeten worden nu een besmettelijk konijnenvirus in Nederland huis houdt. Het Faunafonds is gevraagd advies te geven of beperking van deze jacht nodig is.

Onder de (wilde) konijnen waart momenteel het viraal haermorrhagisch syndroom (VHS) rond. Op sommige plaatsen in Nederland is het konijn hierdoor zo goed als uitgestorven, schreef Veerman eerder dit jaar aan de Tweede Kamer. Normaal gesproken mag er vanaf 15 augustus tot het einde van het jaar op de dieren gejaagd worden. Volgens een woordvoerder van het ministerie maandag heeft de minister het Faunafonds om advies gevraagd of de huidige jachtregels aangepast moeten worden.

Reageer op dit artikel