nieuws

Veerman en slachtoffers cafébrand bereiken akkoord

Horeca

De slachtoffers van de cafébrand in Volendam en cafébaas Jan Veerman hebben vrijdag een overeenkomst gesloten. Die houdt in dat een notaris gaat bekijken welke onderdelen van de beslaglegging op Veermans bezittingen hem het meest financieel schaden en kunnen worden opgeheven en welke het minst.

De slachtoffers hadden op de bezittingen van Veerman beslag laten leggen, omdat zij bang waren dat de ondernemer zijn geld zou wegsluizen. Er loopt een civiele procedure tegen de cafébaas, aangespannen door de slachtoffers en nabestaanden. Zij willen geld zien voor de schade die ze hebben geleden door de cafébrand en houden Veerman aansprakelijk. De uitspraak in deze bodemprocedure kan nog jaren op zich laten wachten.

Veerman had op zijn beurt een geding aangespannen om de beslaglegging ongedaan te maken. Vrijdag werd na een uur lang onderhandelen een akkoord bereikt tussen beide partijen. Voorzieningenrechter A. van der Meer bemiddelde daarbij.

De overeenkomst die nu is gesloten moet een einde maken aan de angst van de slachtoffers dat Veerman zijn geld wegsluist. Het geding is daarmee van de baan. De notaris die met instemming van zowel Veerman als de slachtoffers wordt benoemd, gaat beslissingen nemen namens beide partijen.

De kosten die met de aanstelling van de notaris zijn gemoeid, worden betaald door de partij die uiteindelijk de civiele procedure wint. Mocht het ook tijdens deze procedure tot een schikking komen, dan betalen beide partijen de helft van de notariskosten.

Reageer op dit artikel