nieuws

Veiling zelfportret topkok Jonnie Boer

Horeca

Topkok Jonnie Boer uit Zwolle kan meer dan koken alleen. Jonnie maakt ook kunst. En wel een zelfportret waarmee hij zijn liefde voor het koksvak uitdrukt.

Veiling zelfportret topkok Jonnie Boer

Zijn schilderij wordt geveild op 8 september in het nieuwe Scheldetheater in Terneuzen. Samen met kunstwerken van ruim vijftig andere bekende Nederlanders en Belgen, onder wie Louis van Gaal, Gerrit Komrij, Eddy Merkcx en Hans Wiegel.

De afdeling Axel van Kiwanis, een wereldwijde serviceclub die zich inzet voor verbetering van het lot van kinderen, organiseert de veiling. Organisator Maarten Berings is onder de indruk van het schilderij van Jonnie Boer. ‘Het is een van de mooiste werken die worden aangeboden.’ De kok werkte spontaan mee. Berings: ‘We zijn in De Librije gaan eten. We hadden een pot verf en een doek meegenomen. Jonnie reageerde enthousiast, nam de spullen mee naar de keuken en is direct aan de slag gegaan. Toen we aan het dessert zaten, was het schilderij klaar. Prachtig.’

Geïnteresseerden kunnen surfen naar www.kunstenmakers.nl. Deze website toont alle kunstwerken die worden geveild. Bieden is ook al mogelijk. De opbrengst, naar men hoopt € 22.689,- / ƒ 50.000,-, gaat naar het Academisch Kinderziekenhuis in Nijmegen om een televisiestudio te realiseren.

Reageer op dit artikel