nieuws

Veneca Award

Horeca

Erkenning voor oud-minister-president Ruud Lubbers. Op alle fronten. Zo kende de Vereniging van Nederlandse Cateringorganisaties hem vorige maand de Veneca Award 2000 toe. Naast de award ontving Lubbers een bedrag van 25.000 gulden als bijdrage aan het Wereld Natuurfonds, waarvan hij internationaal voorzitter is.

De Veneca Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die een bijzondere betekenis heeft of heeft gehad voor de contractcateringbranche. Volgens Veneca-voorzitter Hans Rijnierse gaf het privatiseringsproces van onder meer bedrijfsrestaurants, voedingsdiensten en andere overheidsdiensten, dat onder de oud-minister-president werd ingezet, de sector een grote impuls. Dit omdat industrie en bedrijfsleven het voorbeeld al gauw volgden. Voor de branche een cruciale ontwikkeling, aldus Rijnierse.De award werd uitgereikt tijdens het jaarlijkse galadiner van de Veneca, dat werd gehouden in De Arendshoeve in Aalsmeerderbrug.

Reageer op dit artikel