nieuws

Veneca, bonden en overheid in strijd met ziekteverzuim

Horeca

Veneca, FNV Horecabond, CNV BedrijvenBond en de Unie gaan samen met de overheid onderzoek doen naar het terugdringen van het ziekteverzuim in de cateringbranche. Uiterlijk 1 januari 2005 willen de partijen een arboplusconvenant ondertekenen met maatregelen om de problemen te verminderen. Daarvoor is een intentieverklaring ondertekend.

Veneca, bonden en overheid in strijd met ziekteverzuim

In de komende maanden wordt onderzocht hoe de risicofactoren die in de contractcatering het ziekteverzuim (mede) veroorzaken, kunnen worden aangepakt. Voor 1 november moeten de volgende vragen zijn beantwoord: Hoe zijn de arbeidsomstandigheden in cateringbedrijven? Wat is de relatie tussen werkdruk, de manier waarop collega’s met elkaar omgaan en het ziekteverzuim onder cateringmedewerkers? Hoeveel medewerkers blijven thuis vanwege problemen op het werk of in het privé-leven en welke problemen zijn dat dan?

Aan de hand van de onderzoeksresultaten wordt een stappenplan opgesteld om de werkomstandigheden te verbeteren. Dit moet er toe leiden dat minder mensen last hebben van deze ziekmakende factoren, waardoor minder mensen langdurig ziek worden en uiteindelijk minder mensen in de WAO belanden.

Reageer op dit artikel