nieuws

Venlo mag nachtvergunning café handhaven

Horeca

De gemeente Venlo mag nachtvergunningen voor cafés in de binnenstad blijven uitgeven. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald.

Bewoners klaagden over toegenomen overlast, nadat de gemeente een café in de stad toestemming had gegeven om in de weekeinden (in de nacht van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag) tot 07.00 uur open te blijven. De burgemeester wilde juist voorkomen dat bezoekers om 02.00 uur massaal het café verlaten en overlast en problemen met de openbare orde zo beperken.

Hoewel de nachtvergunning niet alle gewenste resultaten opleverde, oordeelde de Raad van State woensdag dat het beleid ‘niet onredelijk’ is en de overlast ‘niet onaanvaardbaar’. ‘Wonen in de binnenstad brengt onvermijdelijk enige overlast van de horeca met zich mee’, aldus de uitspraak.

Reageer op dit artikel