nieuws

Verbazing over easyCruiseTwo

Horeca

Toeristen verbazen zich over de easyCruiseTwo, de gepimpte riviercruisedienst tussen Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen en Brussel. Op een klein probleem met de jacuzzi’s na verliep de eerste vaart tussen Amsterdam en Rotterdam zaterdagmorgen naar ieders tevredenheid.

Verbazing over easyCruiseTwo

Het schip vervoerde tot voor kort voornamelijk 70-plussers over de Rijn van en naar Duitsland. Eigenaar Gerard Braad van het Kampense bedrijf River Line zag een nieuw gat in de markt door samen te gaan werken met Stelios Haji-Ionannou, de oprichter van het Easy-concern.

Het schip werd in een paar weken tijd volledig verbouwd, met hulp van ontwerper Jan des Bouvrie. Van een ouderwetse uitstraling is geen sprake meer, door een hip interieur met loungebanken, een restaurant annex koffiebar en jacuzzi’s op het deels overdekte zonnedek.

In tegenstelling tot traditionele cruises kent de easyCruiseTwo geen dagprogramma waarin alles van minuut tot minuut vastligt. Passagiers hoeven niet per se een week aan boord te blijven, maar kunnen ook kiezen voor een kort verblijf van minimaal twee nachten.

Het schip vaart tussen 04.00 uur en 13.00 uur. Vaste ontbijt-, lunch-, of dinertijden zijn er niet. ‘Ideaal’, vindt Chris Haan uit Seattle in de VS, die rond 13.00 uur zijn fruitontbijt nuttigt. ‘Je kunt tot diep in de nacht uitgaan en lekker uitslapen, zonder dat het problemen geeft.’

De 36-jarige Haan is ook enthousiast over de prijs van de reis. De vanafprijs voor een overnachting is 10 euro per persoon, veel goedkoper dan op traditionele cruises. ‘Een ongelooflijke deal’, meent Haan. ‘Wij hebben geboekt tegen het laagste tarief, iets van 20 dollar. We zien vier interessante steden in een paar dagen tijd en het kost bijna niks. Ik heb ook nog gekeken op andere data en dan is de prijs twee keer zo hoog. Dat is nog altijd een koopje.’

De onlangs gepensioneerde Jeff Allen (66) uit Bolton (Engeland) en zijn vrouw Jean passen niet helemaal in de doelgroep van easyCruiseTwo. ‘We zijn iets ouder dan gemiddeld, maar we vinden dat geen probleem’, zegt Jeff. ‘Het is juist leuk dat het publiek zo divers is. We voelen ons erg op ons gemak.’

Het koppel erkent dat de hutten aan boord nogal sober zijn ingericht, maar vindt dat geen probleem. ‘De bedden zijn prima, verder is het niet luxe, maar het voldoet prima.’ Net als Haan zijn de Allens ook erg te spreken over de prijzen. ‘Ik was erg verbaasd dat we deze reis voor zo’n lage prijs konden boeken’, aldus Jean Allen.

Een minpuntje op de eerste vaart was het functioneren van de jacuzzi’s op het zonnedek. Wie tussen de vele stortbuien door behoefte had aan een bruisbad, kwam bedrogen uit. Het water was niet warm, maar lauw. ‘We kampen waarschijnlijk met een storing’, zegt Joop Hamers van River Line. ‘Een opstartprobleempje dat we zo snel mogelijk oplossen.’

Reageer op dit artikel