nieuws

Vergelijkingsites winnen aan invloed

Horeca

AMSTERDAM – Vergelijkingssites worden steeds belangrijker voor retailers. Tweederde van de Nederlanders raadpleegt weleens dit soort sites alvorens over te gaan tot een aankoop. Het vertrouwen in deze sites is bovendien groot.

Vergelijkingsites winnen aan invloed

Dat blijkt uit een onderzoek van TNS/NIPO in opdracht van het tijdschrift Twinkle. De website Kieskeurig.nl is met een naamsbekendheid van 67 procent de belangrijkste speler onder de vergelijkingssites. Meer dan de helft van de Nederlanders heeft hier weleens op gekeken.

De Consumentenbond (60%, 38%) en Vergelijk.nl (40%, 27%) doen het ook goed. Opvallend is dat consumenten op deze sites meer vertrouwen hebben in het oordeel van andere kopers van het product dan in een review van een professionele recensent. Slechts 29 procent twijfelt over de kwaliteit van de informatie op vergelijkingssites.

Reageer op dit artikel