nieuws

Verkoop tophotel moet economie zetje geven

Horeca

De verkoop van het bekende Grand Hotel Pristina moet de economie van Kosovo weer op gang brengen. Ook een grote brouwerij staat in de etalage. Dat melden autoriteiten van het Balkan-land.

Autoriteiten in de arme Europese regio hopen op een buitenlandse investeerder. Met de opbrengst van de verkoop willen ze investeren in lokale projecten en bedrijven om de economie uit het slop te trekken. Privatisering is al enkele jaren één van de speerpunten van de overheid. Een speciaal in de hand genomen bedrijf moet het hotel met advertenties onder de aandacht brengen van potentiële investeerders.

Het viersterrenhotel in de hoofdstad Pristina is het grootste en belangrijkste hotel van Kosovo. De prijs van overnachting in het hotel varieert van 50 tot 90 euro per nacht. Het hotel liep in de oorlog eind jaren negentig van de vorige eeuw nog flinke schade op.

Reageer op dit artikel