nieuws

‘Vertrek Moberg is goed voor Ahold

Horeca

AMSTERDAM – Het vertrek van Ahold-topman Anders Moberg leidt tot positieve reacties bij Ahold-analisten en aandeelhouders van Ahold. De algemene verwachting is dat het vertrek van de Zweed het supermarktconcern goed zal doen.

‘Vertrek Moberg is goed voor Ahold

Op de beurs steeg het aandeel Ahold ruim 2 procent, nadat het vertrek van de van Ikea afkomstige Moberg werd bekendgemaakt. De aankondiging van het vertrek van Ahold-topman Anders Moberg komt voor Ahold-analisten als een verrassing. Zowel SNS Securities als Petercam noemt het opstappen van Moberg ‘een verrassing’.

Volgens analist Richard Withagen van SNS Securities is opvolger John Rishton een geheel ander type bestuurder dan Moberg. ‘Moberg is toch meer een filosoof. Rishton is daadkrachtiger en dat is toch wat Ahold nodig heeft op dit moment. Er zijn nog een aantal beslissingen die op operationeel niveau moeten worden genomen.’ Withagen verwacht dat de koers van het aandeel zal profiteren van het vertrek.

Strategie Ahold
Analist Fernand de Boer van Petercam zegt dat hij zich het vertrek van Moberg in oktober vorig jaar beter had kunnen voorstellen, ‘maar toen kwam Ahold met een strategisch plan en daarmee heeft het bedrijf zo’n anderhalf jaar tijd gewonnen’, aldus De Boer. Hij vraagt zich af of er mogelijk een verschil van inzicht over de te voeren strategie is of dat de opbrengst van het te verkopen onderdeel US Foodservice tegenvalt.

Reageer op dit artikel