nieuws

Vertrekkende topman Hilton pakt miljoenen

Horeca

Ceo David Michels vertrekt bij de Britse Hilton Group plc. Al lange tijd gingen er geruchten dat de topman zou vertrekken wanneer de deal tussen Hilton Group plc. en het Amerikaanse Hilton Hotels Corporation een feit is. Michels kan bij zijn vertrek een miljoenenbedrag tegemoet zien door het verzilveren van opties.

Vertrekkende topman Hilton pakt miljoenen

Eerder ontkende Hilton nog in alle toonaarden het aanstaande vertrek van Michels. ‘Michels is absoluut niet van plan zoiets te doen’, meldde een woordvoerder half november 2005 in een reactie op een mogelijk vertrek van de topman. Inmiddels is duidelijk dat Michels eind februari het hotelbedrijf verlaat.

Michels staat op het punt voor ongeveer 9 miljoen euro aan opties te verzilveren, zo meldt The Independent. De ceo wordt opgevolgd door Chris Bell, die nu de lucratieve goktak Ladbrokes leidt. Ook bestuurder Brian Wallace vertrekt bij Hilton Group plc wanneer de deal met Hilton Hotels is afgerond. Sir Ian Robin blijft achter als bestuurslid.

In de VS heerst inmiddels een euforische stemming over het binnenhalen van de Britse Hilton-tak. Chief operating officer (coo) Matthew Hart van Hilton Hotels Corporation heeft bekend gemaakt dat het bedrijf in 2007 zeven procent moet groeien. Daarnaast onderstreepte coo Hart dat Hilton doorgaat met het verkopen van vastgoed om zich meer toe te leggen op het franchisen van de hotelexploitatie.

Reageer op dit artikel