nieuws

Vette boete op vroege haringverkoop

Horeca

RIJSWIJK – Vishandelaren die voor het begin van het officiële seizoen haring onder het predikaat ‘Hollandse Nieuwe’ verkopen, kunnen voortaan een boete krijgen van 11.250 euro.

Vette boete op vroege haringverkoop

Het Productschap Vis heeft dat donderdag bepaald. Het begin van het seizoen staat gepland voor 6 juni. Een haring mag alleen ‘Hollandse Nieuwe’ worden genoemd als aan wettelijke kwaliteitseisen is voldaan.

Volgens voorzitter Jan Odink van het Productschap Vis wordt de regel zelden overtreden. ‘Het aantal overtredingen kun je op twee handen tellen. Maar te vroege verkoop brengt het product in diskrediet. De kwaliteit kan niet gegarandeerd worden.’ Ook proeverijen zijn verboden. Om de regels te controleren heeft het Productschap een particulier bureau ingehuurd.

Reageer op dit artikel