nieuws

Vette bonussen voor hotelmanagers

Horeca

General managers hebben vorig jaar gemiddeld maar liefst 18.000 euro aan bonussen opgestreken. Dat is ruim twee maal zo hoog dan in 2002. Ook het maandsalaris van een gm mag er zijn, zo blijkt uit recent onderzoek.

Vette bonussen voor hotelmanagers

Het maandsalaris van een gm bedroeg vorig jaar gemiddeld 7.300 euro. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau Horwath Consulting. Daaruit blijkt dat general managers jaarlijks voor 22.500 euro aan secundaire arbeidsvoorwaarden opstrijken. Daarbij kan worden gedacht aan een lease auto van de zaak, inclusief tankpas.

De eindejaarsbonus die gemiddeld 18.000 euro oplevert, loopt in sommige gevallen op tot ruim vier maal het maandsalaris. Gemiddeld bedraagt de bonus van de gm’s 66 procent van de maximaal haalbare bonus zoals die contractueel is vastgelegd. De bonus wordt meestal afhankelijk gesteld van het bedrijfsresultaat van het hotel.

Andere goedbetaalde functies in de Nederlandse hotellerie zijn die van Assistant General Manager, Executive Chef en Hotel Controller. Voor die functies staat gemiddeld een salaris tegenover van 3.800 tot 3.900 euro per maand. Ook deze functies kregen in 2005 een hoge eindejaarsbonus, gemiddeld tussen 5.000 en 6.500 euro.

Het bruto maandsalaris van een leidinggevende in een Nederlands drie, vier- of vijfsterrenhotel bedraagt 3.300 euro. Dit salaris is tussen 2002 en 2005 met 12,5 procent gestegen. Voor 2006 verwacht Horwath Consulting een verdere salarisstijging van 2,5 procent.

Reageer op dit artikel