nieuws

Vette vis (on)gezond

Horeca

Door twee tot drie keer per week vette vissoorten te eten, nemen klachten aan de luchtwegen – zoals astma – af. Dat meldt het tijdschrift Gezondheidnieuws. Vooral vette vissoorten als zalm, makreel en haring zouden voor meer lucht zorgen doordat ze rijk zijn aan omega 3-vetzuren. Toch zijn er ook andere geluiden.

Vette vis (on)gezond

Uit een Britse studie blijkt dat het eten van te veel vette vis schadelijk is. In de vetlaag van vissen zouden veel metalen, pcb’s, dioxines en chemische stoffen zitten. Britse onderzoekers bevelen een maal per week vette vis aan en daarnaast magere soorten als tong en kabeljauw.

Wie meer wil weten over dit thema: het Nederlands Visbureau organiseert op 18 februari in Utrecht een symposium over gezondheidsaspecten van visvetzuren.

Reageer op dit artikel