nieuws

Vietnamees verkoopt Hollandse snacks

Horeca

Verscholen achter een paar autodealers ligt op industrie terrein ‘De Wiers’ in Nieuwegein de cafetaria van Thanh Le en haar man Khanh Cao. De Vietnamese bootvluchtelingen zijn al tien jaar de uitbaters van snackwagen ‘De Wiers’.

Vietnamees verkoopt Hollandse snacks

Le en haar familie ontvluchtten in 1982 Vietnam. ‘Mijn ouders wilden niet onder een communistisch regime leven en zijn met de hele familie op een bootje gestapt. Op volle zee zijn we door een Nederlands koopvaardijschip opgepikt. Uiteindelijk hebben we daardoor asiel in Nederland gekregen.’ Direct nadat Thanh Le in 1991 van school kwam, begon ze met haar man de cafetaria. ‘We kregen de kans deze kraam over te nemen. Mijn schoonmoeder werkte al in de fastfood en vertelde dat je daarmee goed je brood kunt verdienen. Bovendien wil ik graag eigen baas zijn.’

Volgens Le is het geen probleem dat de cafetaria nogal afgelegen op een industrieterrein ligt. ‘De mensen weten ons door mond-tot-mondreclame goed te vinden. We hebben daardoor veel vaste klanten.’ Op verzoek van de autodealers in de omgeving is de cafetaria ook op zaterdag een paar uur open.’ De extra omzet die dat oplevert kan het paar goed gebruiken. ‘We zijn een flink deel van onze inkomsten kwijt geraakt toen de gokkast uit de cafetaria verdween.’ De laatste tijd vragen klanten van de snackwagen of de ondernemers ook Vietnamese maaltijden leveren. ‘Daar beginnen we vooralsnog niet aan want het is te druk in de spits. We willen het met z’n tweeën blijven doen, want personeel is voor ons veel te duur.’

Reageer op dit artikel