nieuws

Vijf doden bij hotelbrand in China

Horeca

Bij een hotelbrand is China zijn zeker vijf mensen om het leven gekomen. Twee anderen raakten zwaar gewond. Over de oorzaak van de brand is officieel nog niets bekend.

Vijf doden bij hotelbrand in China

Dat melden Chinese bronnen. Het getroffen hotel is het Xingiao hotel in de stad Yanji in de provincie Jilin. De brand brak door nog onbekende oorzaak ’s avonds rond half acht uit. Reddingswerkers en brandweerlieden waren snel ter plekke om hulp te bieden en het vuur te bestrijden.

Vijf mensen vonden de dood bij de brand. Eén van hen was een gast uit Rusland. De overige slachtoffers waren Chinezen. Tijdens het uitbreken van de brand verbleven ruim veertig gasten in het hotel. 35 van hen konden worden geëvacueerd. Achtergebleven hotelpersoneel verliet het brandende gebouw als laatste door uit het raam te springen.

De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand. Volgens ooggetuigen vloog één van de neonverlichtingen bij de ingang van het gebouw in brand. De politie wil deze verklaring nog niet bevestigen. Ook gingen er vier bij het hotel geparkeerde auto’s in vlammen op.

Reageer op dit artikel