nieuws

Vijfsterrenhotel als alternatief voor kantoor in Den Haag

Horeca

Niet een kantoor maar een hotel moet op de hoek van de Zeestraat en de Scheveningse Veer in Den Haag komen. Tegen het plan om een kantoor te bouwen kwamen te veel klachten binnen. Met als gevolg dat er nu een vijfsterrenhotel in de planning is, gebouwd door projectontwikkelaar MBB.

Wethouder Bruins van de gemeente Den Haag is bereid het plan te steunen. Wel moet er dan een openbare parkeergarage onder het hotel komen. Tegen het plan een kantoorgebouw te bouwen, kwam enorm veel verzet van omwonenden. Het kantoor zou te hoog en te lelijk zijn. Daarnaast klaagde buurman museum Panorama Mesdag, omdat de schaduw van het hoge kantoor over de koepel van het panorama zou vallen. Ook de ambassadeur van Groot-Brittannië was tegen het kantoorgebouw. Dit omdat de gebruikers van de bovenste verdieping zicht zouden hebben op de tuin van zijn woning.

MBB verwachtte zoveel vertraging door deze protesten, dat het uiteindelijk van het kantoor heeft afgezien. Het hotel dat de ontwikkelaar nu wil bouwen zal 190 kamers, vergaderzalen, een restaurant en een grand café krijgen. MBB is momenteel in onderhandeling met een ‘aansprekende internationale keten’ die het hotel gaat exploiteren, aldus J. Roeten van MBB in de Haagsche Courant. De bouw moet eind 2005 beginnen, waarna het hotel begin 2007 haar deuren kan openen.

Reageer op dit artikel