nieuws

Vis top 5 voor de feestdagen

Horeca

Het Visbureau peilde bij de horecavishandels wat tijdens de feestdagen de bestlopende vissoorten zijn in de horeca.

Het Nederlands Visbureau komt met deze Vis Top 5.

Op 1: Gerookte zalm
De gezamenlijke horecavisgroothandels voorzien dat er ongelofelijk veel gerookte zalm geserveerd zal worden, vooral in de voorgerechten. Als sushi, als tartaar, in plakken, als vrolijk oranje omhulsel voor een visterrine. Het is echt zoeken naar een kerstmenu waarin géén gerookte zalm voorkomt.

Op 2: Verse zalm
Zalm pakt ook de tweede plaats in de Kerst Vis Top 5, en dat is niet verwonderlijk. Zalm is een vissoort die vrijwel iedereen lust, ook de minder-frequente restaurantbezoeker. Met een mooie moot gebakken, gegrilde of gepocheerde zalm spelen veel vakgenoten op zeker.

Op 3: Hollandse garnalen
De garnalencocktail is en blijft een echte evergreen in het feestmenu. En natuurlijk spelen Hollandse garnalen, net als gerookte zalm, een belangrijke rol in de populaire ‘gemengde visschotel’.

Op 4: Gerookte paling
De paling maakt eveneens deel uit van de gemengde visschotel of van een koud buffet. Maar ook verwerkt in een terrine of in een palingsoepje komen we hem tegen.

Op 5: Kreeft
Kreeftensoep is dit jaar een echte topper. En verder komt deze veelal uit Canada afkomstige zeebewoner steeds vaker door als tussengerecht. In gehalveerde vorm of, het is tenslotte feest, in z’n volle glorie.

Reageer op dit artikel