nieuws

Vlaamse horeca op bres voor zwartwerk

Horeca

De belangenorganisatie Horeca Vlaanderen begint een juridische procedure omdat de Vlaamse deelregering het zwartwerken in de horeca wil aanpakken. Zonder zwartwerk gaat een derde van de Vlaamse horecabedrijven failliet, zegt de belangenorganisatie.

Vlaamse horeca op bres voor zwartwerk

Voorzitter Jan De Haes van Horeca Vlaanderen heeft dat gezegd in diverse Belgische media.

De Vlaamse regering wil horecabedrijven verplichten in 2013 een kassasysteem in te voeren dat zwartwerken vrijwel onmogelijk maakt.

Maar volgens Horeca Vlaanderen, de Belgische evenknie van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), kunnen veel bedrijven dan de eindjes niet meer aan elkaar knopen. De organisatie wil het besluit daarom aanvechten bij het Grondwettelijk Hof.

Reageer op dit artikel