nieuws

Vlaggenschip Sligro komt in Amsterdam

Horeca

Sligro opent de eerste megazelfbedieningsgroothandel onder naam VEN sinds de overname van VEN vorig jaar. De 15.000 vierkante meter grote vestiging gaat eind dit jaar open in Amsterdam. Volgens directeur Koen Slippens gaat het hier om het vlaggenschip van Sligro.

Voor de Veghelse leverancier is het ‘de volgende stap van Sligro’. Slippens in Misset Horeca: ‘We noemen dit intern “een type 4-vestiging”. Deze wordt groter dan de vestigingen die we tot nu toe hebben. Alle versgroepen zullen we er optimaal, uitgebreid en mooi presenteren. Samen met een uitgebreid non-food assortiment. Alleen al onze wijnafdeling zal duizend vierkante meter beslaan.’

Amsterdam wordt de eerste van een serie nieuwe, grote zelfbedieningsgroothandels. Waarschijnlijk volgen daarna Den Haag, Eindhoven en Maastricht. Afhankelijk van lokale naamsbekendheid zal de vestiging de naam Sligro of VEN krijgen. Slippens: ‘Hardop denkend kan ik me voorstellen dat Den Bosch, Breda of Nieuwegein uitstekende vestigingsplaatsen zijn voor een type 4-vestiging.’

Reageer op dit artikel