nieuws

Vlekwerend kleed

Horeca

Ze zijn gemaakt van 100 procent polyester en naar eigen zeggen permanent vlekwerend dankzij de speciale productiemethode. Vlekken van rode wijn, koffie of jam zijn gemakkelijk te deppen met een schone doek of met een absorberende papieren servet. Vetvlekken of opgedroogde vlekken worden verwijderd met een natte doek en een beetje afwasmiddel. Ook zijn de […]

Vlekwerend kleed

Ze zijn gemaakt van 100 procent polyester en naar eigen zeggen permanent vlekwerend dankzij de speciale productiemethode. Vlekken van rode wijn, koffie of jam zijn gemakkelijk te deppen met een schone doek of met een absorberende papieren servet. Vetvlekken of opgedroogde vlekken worden verwijderd met een natte doek en een beetje afwasmiddel. Ook zijn de tafelkleden in de wasmachine te wassen tot maximaal 40° C.
Volgens Rob Kohne voelen de Candola kleden aan als linnen. ‘Ze zijn echter kreuk- en krimpvrij. Als men het materiaal toch wil strijken, dan wel op de laagste temperatuur. Bovendien wordt met strijken de eigenschap vlekwerend nog versterkt, want er zit namelijk teflon in verweven’, aldus de eigenaar. Over de prijs zegt hij: ‘Het materiaal is per strekkende meter nauwelijks duurder dan gewoon linnen.’
De kleden zijn leverbaar in diverse kleuren, in effen, damast- of linnenstructuur en met bedrukt motief. Ze kunnen geheel op maat, afgewerkt en al, geleverd worden. Tevens verkrijgbaar op rol .
Voor informatie: Candol Nederland, Hendrik Ido Ambacht. Tel. (078) 682 31 86. www.candol.com

Reageer op dit artikel