nieuws

vlissings loodswezen voor creatief denken

Horeca

Het bedrijf Anderson Concepting uit Vlissingen biedt in samenwerking met een aantal andere Zeeuwse bedrijven vanaf maart 2005 een drietal nieuwe services aan: ‘Brainstormsessie Westerschelde’, ‘Teambuilding en Brainstorm Event Noordzee Windkracht 10’ en ‘Creatief aan de kust’.

Voor het onder de aandacht brengen van deze diensten is eind februari een nieuwe website gelanceerd: www.bruisendebranding.nl. Op bruisendebranding.nl profileert het bedrijf zich als op en top Zeeuws. Ook de nieuwe services hebben een duidelijk Zeeuws karakter. Het adres van de internetpagina is, behalve een knipoog naar de slogan van vestigingsplaats Vlissingen, vooral een verwijzing naar de core business van het bedrijf; te weten het positioneren van het merk van een product of organisatie (in het Engels aangeduid als branding).

Bij het uitvoeren van de nieuwe services wordt gebruik gemaakt van creatieve denktechnieken waarmee opdrachtgevers in staat zijn hun eigen concepten te bedenken. Ze zijn hierbij niet afhankelijk van ideeën van derden. Anderson Concepting fungeert hierbij als loods in het creatieve denkproces. Uit ervaring is gebleken dat met deze methode goede ideeën ontstaan waarvoor bovendien draagvlak is binnen een organisatie. Nadeel is dat de investering in tijd voor een opdrachtgever groter is dan bij het inhuren van een extern bureau dat de complete conceptontwikkeling doet. De out of pocket kosten vallen echter vaak lager uit terwijl de kans op succes meestal groter is. Door de creatieve denksessies te combineren met een teambuildingactiviteit of creatieve workshop ontstaat bovendien een opmerkelijke synergie.

Creatief aan de Kust bestaat uit een creatieve workshop + creatieve denksessie van een dag. In de ochtend wordt gestart met de workshop. Tijdens deze workshop maken de deelnemers hun eigen kunstwerk. Geen kant en klaar werkstuk, maar creëren naar eigen inzicht en gevoel. Na de lunch start de creatieve denksessie. Organisatie in samenwerking met Simpelpaars design (Vlissingen).

Teambuilding en brainstorm event Noordzee windkracht 10 is een bedrijfsuitje aan de Zeeuwse kust. Naast het verrichten van het nodige denkwerk is er tijd voor het verzetten van de zinnen gedurende een teambuildingactiviteit. Voor de organisatie wordt samengewerkt met Grand Hotel Arion (Boulevard Vlissingen) en Roompot Vakanties (diverse locaties in Zeeland).

Kapiteins van grote zeeschepen krijgen bij het bevaren van de Westerschelde de tijdelijke ondersteuning van een loods. Op een vergelijkbare wijze ondersteunt Anderson Concepting ondernemers middels Brainstormsessie Westerschelde. Het bedrijf faciliteert de sessie en zet haar kennis en expertise met betrekking tot creatieve denktechnieken in om de brainstormsessie tot een succes te maken. De brainstormsessie vindt plaats bij de opdrachtgever in het bedrijf of op locatie.

Anderson Concepting ontwikkelt concepten waarmee een merk of product zich kan onderscheiden. De visie van een onderneming of product staat daarbij centraal. Creatief denken is hierbij noodzakelijk. Het is de sleutel naar optimalisatie van de positionering van een merk. Zonder creativiteit blijven mensen vastzitten in bestaande patronen en concepten. Mèt creativiteit kan een ieder volop gebruik maken van ervaringen en informatie die men ter beschikking heeft.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anderson Concepting, Martijn Anderson, telefoon 0118 – 47 69 85, e-mail martijn@andersonconcepting.nl of surf naar www.bruisendebranding.nl.

Reageer op dit artikel