nieuws

VNO-NCW: rookvoorstel beneden peil

Horeca

De horeca voelt zich in de steek gelaten door minister Ab Klink. Door met ingang van 1 juli volgend jaar een totaal rookverbod in de branche te willen instellen, laat de bewindsman zien lak te hebben aan de ondernemers. Dat stelt werkgeversorganisatie VNO-NCW.

VNO-NCW: rookvoorstel beneden peil

De werkgevers laten weten dat de minister in de eerste honderd dagen van het nieuwe kabinet maar één keer met de sector over het rookverbod heeft gesproken. Ze vinden het voornemen van de bewindsman ‘beneden alle peil’.

Twee maanden geleden deed Koninklijk Horeca Nederland (KHN) een voorstel om het rookverbod in cafés en discotheken pas in 2011 in te voeren. VNO-NCW is er boos over dat Klink dit ‘constructieve’ voorstel van tafel lijkt te hebben geveegd.

Ondernemers zouden nu niet genoeg tijd hebben om hun cafés en discotheken aan te passen. Bovendien is de werkgeversorganisatie bang dat de klandizie inzakt. Volgens VNO-NCW zijn hotels en restaurants wel klaar voor een rookverbod per 1 januari 2008. Dat had KHN ook al aangegeven in zijn recente voorstel.

Reageer op dit artikel