nieuws

Voedingscentrum: ‘Plaats voedingswaarde op ijsje

Horeca

Hoewel bijna iedere Nederlander op deze warme dagen zwicht voor een ijsje, let vrijwel niemand op het aantal calorieën die het bevat. Dat blijkt uit onderzoek dat het Voedingscentrum dinsdag heeft gepubliceerd. Het wetenschappelijk instituut pleit voor de vermelding van de voedingswaarde op de verpakking van losverkochte ijsjes.

Het Voedingscentrum hield een enquête onder 2000 Nederlanders. Van de mannen die voor een ijsje kiest, let nog geen twee procent op de calorieën. Vrouwen zijn iets zorgvuldiger, bijna zes procent weet wat ze eet.

‘De doos verdwijnt vaak in de vriezer of afvalbak. Een aparte vermelding van de voedingswaarde op de verpakking van het ijsje maakt een bewuste en gezonde keuze mogelijk’, zegt voedingsdeskundige Schutte van het centrum.

Reageer op dit artikel