nieuws

Voedselveiligheid geen rol van betekenis

Horeca

Voedselveiligheid is voor de gezondheid van de Nederlandse consument minder van belang dan roken, drinken, stress en milieuvervuiling. Vijf procent van de Nederlandse consumenten noemt voedselveiligheid de belangrijkste gezondheidsfactor.

Bovendien is 38 procent van de Nederlanders van mening dat de voedselveiligheid de afgelopen twintig jaar is verbeterd. Deze resultaten zijn van een Canadees onderzoeksbureau.

Roken en drinken zijn volgens de meeste consumenten (38 procent) de belangrijkste risicofactoren. Opmerkelijk zijn de verschillen per land: in Frankrijk noemde 56 procent van de consumenten roken en drinken de belangrijkste factoren, in Italië slechts 16 procent. De cijfers tonen aan dat de Nederlandse consument veel vertrouwen heeft in de voedselveiligheid.

Reageer op dit artikel