nieuws

Voetbaldroom horeca ruw verstoord

Horeca

Het WK-voetbal aankomende zomer, waar veel horecaondernemers topomzetten hopen te scoren, dreigt in Amsterdam uit te draaien op een horecadrama. De gemeente Amsterdam heeft besloten dat horecaondernemers tijdens het voetbalkampioenschap op straat geen bier mogen tappen.

Voetbaldroom horeca ruw verstoord

Dat meldt Het Parool. Burgemeester Job Cohen vreest dat buitentaps voor ongeregeldheden zorgen in de stad. Ook het ophangen van grote tv-schermen is de stad is verboden evenals het versoepelen van de sluitingstijden. ‘Biertaps hebben nadelige effecten op de openbare orde en de veiligheid rond de schermen’, aldus Cohen in Het Parool.

De Amsterdamse horeca heeft enigszins schouderophalend gereageerd op het besluit. Niet vanwege het mislopen van flinke omzetten, want dat staat als een paal boven water, maar meer vanwege het feit dat men dit besluit wel had verwacht. ‘In principe mag niets in Amsterdam, dus dan zal een buitentap ook wel niet mogen. Allemaal regeltjes. Nee, het is niet meer leuk op het Rembrandtplein’, aldus uitbater Ruud Schiphorst van Hof van Holland op het populaire Rembrandtplein.

Jan Kruiter van Jantjes Verjaardag in de Reguliersdwarsstraat en Nasty op het Thorbeckeplein zou dolgraag iets speciaals willen doen tijdens het WK. ‘Maar daarvoor moet je een verzoek bij de burgmeester doen. Dan zegt hij ja of nee. En uit ervaring weten we: het antwoord is nee’, aldus Kruiter.

Koninklijk Horeca Nederland Afdeling Amsterdam heeft nog tevergeefs geprobeerd om Cohen te overtuigen door zelf particuliere beveiligers in te schakelen. Het is overigens niet de eerste keer dat Cohen de buitentaps in de ban doet. Vorig jaar tijdens Koninginnedag besloot de burgemeester op het laatste moment om een slot te leggen op buitentaps van horecazaken.

Reageer op dit artikel